Drugi dan bivanja v NŠN smo pričeli s spoznavanjem tradicionalne belokranjske jedi – belokranjske pogače. Pa da ne bi pomislili, da smo jo dobili za zajtrk. To zaščiteno jed smo pripravili sami pod mentorstvom Nataše. Med pripravo smo izvedeli še marsikaj zanimivega in poučnega. Pogačo smo pripravili po točno določenem postopku, načinu razreza, namaza in posipa. Sneli smo predpasnike, kuharske čepice pa zamenjali za kolesarske čelade. Pot nas je vodila ob Kolpi, zapeljali smo se tudi preko meje. Izgubljeno energijo smo nadoknadili z okusnim kosilom in pogačo. Po uri prostega časa smo šli »preživet v naravo«. Naredili smo bivake in zakurili ogenj. Obiskali smo kmetijo, ki skrbi za lokalno oskrbo z domačega vrta. Po večerji je sledilo druženje ob ognju. Ob sproščenem druženju smo spekli še hrenovke, kar je bilo res pika na i po tako aktivnem dnevu. Imamo se res lepo in aktivno!
no images were found