Novemu šolskemu letu bomo vrata šole na stežaj odprli v petek, 1. septembra. Vstopimo smelo, s pričakovanji in načrti, saj je pred nami novo poglavje šolskih zgodb, tokrat z naslovom Šolsko leto 2023/24. 

Draga prvošolka, dragi prvošolec, spoštovani starši,

verjamemo, da nestrpno pričakujete 1. september – prvi šolski dan. Vsakega izmed vas in nas, zaposlenih, se dotakne na poseben način, s prizvokom slovesnosti in odgovornosti hkrati. Popotovanje, ki se imenuje Osnovna šola, bo polno lepih dogodivščin, novih znanj, navezovanja prijateljstev, nepozabnih trenutkov. Naj vas na to popotovanje pospremimo s pesmico Anje Štefan:

Mama, kupi čeveljčke,
naša Anka v šolo gre!
Očka, kupi torbico –
Anka se učila bo.
V torbico bo zvezke dala,
v zvezke črke pripeljala.
Vsako bo poklicala,
v zvezek jo narisala.
Ko bo črke vse poznala,
bo debele knjige brala.

Na prvi šolski dan bomo v šolsko leto stopili skupaj. Pričakujemo vas ob 10. uri pred Domom XIV. Divizije Senovo, kjer vas bomo sprejeli razredničarki in druga strokovna delavka. Skupaj bomo odšli v dvorano, kjer vam bo toplo dobrodošlico izrekel ravnatelj, gospod Andrej Lenartič. Sledil bo krajši priložnostni program. Druženje bomo nadaljevali v matičnih učilnicah, zaključili pa v jedilnici. To bo priložnost, da poklepetamo, se bolje spoznamo in obudimo kakšno počitniško dogodivščino.

Učenci prinesejo v šolo le copate (označene), ki jih bodo pustili v šoli. V ponedeljek prinesejo vse šolske potrebščine, ki morajo biti podpisane; komplet delovnih zvezkov prejmejo v šoli.

Veselimo se srečanja z vami.

Razredničarki Barbara Radi in Špela Dimič ter druga strokovna delavka Patricija Hostar