Tudi letos smo na naši šoli pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk in obeležili dan slovenske hrane. Letošnji slogan je bil »Kruh za zajtrk – super dan!«. 

V razredu so učenci pozajtrkovali in se pogovarjali o pomenu kruha nekoč in danes. Včasih kruha ni bilo med odpadki in še kako je veljal rek: »Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga.«. 

Po dolgem času smo odšli v našo kulturno dvorano, kjer smo si ogledali predstavo Društva za boljši svet, z naslovom: “Ni panike, vse se da rešit!” 

Po malici so sledile različne aktivnosti. Učenci so ustvarjali na temo slovenskega tradicionalnega zajtrka. Učitelj športne vzgoje je za učence 1. in 2. razreda pripravil športni poligon v mali telovadnici. V tretjem, četrtem in sedmem razredu smo izvedli program NEON, kjer se učimo, kako preprečiti nasilje. V petem razredu nas je obiskala dietetičarka iz ZD Krško, ki je predavala o pasteh energijskih pijač. Šesti razred je obiskala kineziologinja, ki je popravljala njihovo držo, osmi razred pa je osvežil higieno zob. Deveti razred je imel čisto poseben dan. »V Posavju so žurali brez drog in alkohola«. To je projekt Mladinskega centra Krško, ki nas že vrsto let obiskuje in skupaj s policisti in zdravstvenimi delavci izobražuje bodoče srednješolce. 

Dan je bil zapolnjen z različnimi aktivnostmi. Ne smemo pozabiti, da je Osnovna šola XIV. divizije Senovo že od leta 2008 vpeta v projekt ZDRAVA ŠOLA, ki letos obeležuje 30 let. Tako se vsako leto trudimo, da obdržimo naziv, se izboljšujemo in sledimo načelom Zdrave šole. 

Ker pa tudi Osnovna šola XIV. divizije letos obeležuje 100. obletnico šolstva na Senovem, smo v okviru tega dogodka in v sklopu kampanje sajenja dreves ENO, na našem šolskem vrtu posadili dve jablani, ki so nam ju za to posebno priložnost podarili iz Kozjanskega parka. 

Težko strnemo vse aktivnosti oziroma jih prenesemo v tiskano besedo. Zadovoljni obrazi učencev in utrujeni obrazi učiteljev ter izvajalcev so tisti, ki povedo, da je bil dan res uspešen.